dissabte, 24 de març del 2012

CERÀMICA GREGA - 1

Un dels elements més característics de la cultura grega van ser les seves magnífiques ceràmiques, les quals es clasifiquen segons la seva forma i funció. Però a més a més, també estaven decorades amb motius que representaven escenes d’alguns dels seus mites més coneguts.
 
El procés de fabricació de la ceràmica grega era complex; es distingien dos moments fonamentals:
  1.  el modelatge
  2.  la decoració 
Aquest doble procés era realitzat generalment per dos artistes, el ceramista i el pintor, cadascun dels quals tenia la seva funció específica i definida. 
En primer lloc, un ceramista modelava a la roda del torn les parets del vas. Una vegada modelat el cos d’aquest, s’afegien posteriorment parts addicionals com les anses i el peu. Desprès d’una primera cocció un pintor decorava l’argila utilitzant un vernís i una pintura especials. El vas era introduït de nou en el forn per a la seva cocció definitiva.  
  
La ceràmica grega d'estil geomètric es caracteritza per uns recipients molt grans decorats amb bandes paral.leles d'elements geomètrics, per un predomini de la recta sobre la corba i pel contrast d’una pintura obscura sobre un fons clar.Al final del període apareixen figures de plantes, animals i la figura humana, representats a base d’esquemes geomètrics i abstractes.


Els alumnes de Cicle Mitjà han decorat aquestes gerres desprès d'haver observat i analitzat  imatges de ceràmica d'estil geomètric.

DECOREM LES NOSTRES GERRES

Aquí teniu una petita mostra d'aquest treball.

GERRES DE TERCER




GERRES DE QUART

4 comentaris :

  1. What a great lesson and what an amazing artwork by your students.

    They interpreted beautifully the Greek Geometrical style.

    What a variety in colors, lines and patterns.

    ResponElimina
  2. Sorprenent, com sempre, Espe!!! Les obres individualment són una meravella. Però totes en conjunt encara millor!
    Autèntiques obres d'art "gregues".

    ResponElimina
  3. Espectaculars aquestes gerres gregues fetes pels teus alumnes. M'encanta veure el procés de creació, tots pintant i després veure els resultats. Denoten el treball preliminar que hi ha hagut anteriorment. Molt interessant.

    ResponElimina
  4. Beautiful works!
    FruBilledkunst.Blogspot.com

    ResponElimina

Diguem la teva opinió. Si no tens perfil tria nom/URL al desplegable (comenta com a:). Escriu el teu nom, prem continuar i publica. GRÀCIES!!

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...