dilluns, 9 d’abril del 2012

RECURSOS PER SANT JORDI


Sant Jordi
La festa de Sant Jordi són el conjunt de celebracions que tenen lloc pels volts del 23 d'abril, dia en què morí decapitat Jordi, un soldat romà esdevingut sant cristià. De la seva vida real se'n saben molt poques coses però la seva llegenda, segons la qual aquest heroi va deslliurar una bella princesa de les urpes d'un terrible drac (un arquetip d'història que ja existia a l'Europa rural precristiana) va arrelar amb força a Catalunya. La devoció pel sant cavaller s'estengué sobretot perquè apareixia muntat en el seu cavall blanc batallant al costat dels exèrcits catalans en moments difícils. Heroi almogàver i sant protector pels monarques catalans fins al segle XV, el moviment político cultural de la Renaixença el converteix en patró de Catalunya, juntament amb la Moreneta. Aquest patronatge ha esdevingut, amb la instauració del costum de la rosa i del llibre, la festa patriòtica i cívica de Primavera més celebrada arreu del Principat, com també en certes contrades del País Valencià, Andorra, Illes Balears i alguns pobles de l'Aragó catalanoparlant, on és dia de festa oficial. Avui, la Festa de Sant Jordi -festa nacional en honor al patró, diada del llibre i els llibreters, i festa de l'amor i els enamorats- és una de les festes més populars de Catalunya.


Falta poc per Sant Jordi, i per això, m’agradaria compartir alguns recursos i materials molt útils per començar a preparar aquesta diada a les nostres escoles i preparar activitats amb els nostres alumnes.

A la galeria Picassa de ROSER ORDRIOZOLA VILASECA  podem trobar un variat recull de contes en format digital amb imatge i text sobre LA LLEGENDA DE SANT JORDI.
Cliqueu sobre la imatge per accedir-hi:


sant Jordi, el drac, la rosa


Qui va matar el drac?

És una sèrie d'animació de 5 capítols creada per un equip de 4 persones, tots del món de la il·lustració, l'animació i el disseny.
La història parteix de la llegenda de Sant Jordi, i s'intenta parodiar d'una manera còmica i diferent com es va acabar realment amb la vida del Drac de Sant Jordi. Espero que us agradi.




Qui va matar el drac de Sant Jordi? Capítol1 from Qui va matar el drac? on Vimeo.



Qui va matar el drac? Capítol2 from Qui va matar el drac? on Vimeo.



Qui va matar el drac? Capítol3 from Qui va matar el drac? on Vimeo.



Qui va matar el drac? Capítol 4 from Qui va matar el drac? on Vimeo.



Qui va matar el drac? Capítol 5 from Qui va matar el drac? on Vimeo.



Us deixo una mostra d’activitats per Sant Jordi. Podeu trobar roses, diferents dibuixos i manualitats relacionades  amb la Diada .



sant Jordi, el drac, la rosa
ROSES I DRACS DE P-3

sant Jordi, el drac, la rosa
ROSES I DRACS DE P-4

sant Jordi, el drac, la rosa
DRACS DE P-5

dracs, Sant Jordi


CAP DE DRAC DE 3r


Sant Jordi, el drac, la rosa
DRACS DE 4t
Sant Jordi, el drac, la rosa
DRACS DE 4t

6 comentaris :

  1. Una entrada genial i molt enriquidora. Gràcies Espe! M'han encantat les roses estampant carxofes!!! Igual faig una adaptació amb els peques amb alguna altra verdura o fruita!!! T'aviso si ho poso en pràctica. Gràcies.

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies segur que aprofito el material que ens presentes
    Ptns

    ResponElimina
  3. Quantes idees ens dones! Aquesta combinació de verd i vermell de les roses i els dracs és genial. M'apunto unes quantes idees i a veure què faré. Gràcies! Una abraçada!

    ResponElimina
  4. Un grapat de bons recursos per a aquest dia tan nostre. Bonics resultats. Sorprenent el que has aconseguit amb una humil carxofa transformada en bonica rosa.
    Molt bona entrada!

    ResponElimina
  5. Hola Espe,
    sóc la Carme, la del Blocartístic, ara he vist en el teu blog que estàs a l'escola Calderon... som molt veïnes, m'encantaria compartir amb tu... a veure si un dia coincidim... o et vinc a visitar...
    Amb el teu permís he enllaçats aquest vídeos tan moníssims de la llegenda de Sant Jordi...
    Seguim en contacte, moltes felicitats per la teva fantàstica feina!!!

    Carme

    ResponElimina

Diguem la teva opinió. Si no tens perfil tria nom/URL al desplegable (comenta com a:). Escriu el teu nom, prem continuar i publica. GRÀCIES!!

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...