dilluns, 24 de febrer del 2014

EXPRESSIONS FACIALS



ALUMNES DE 4t (9-10 anys)


COM DIBUIXAR EXPRESSIONS FACIALS?

Perquè els nostres personatges actuïn han de poder indicar el seu estat d'ànim. Això inclou l'actitud general de cos, però principalment les expressions facials. 

Començarem amb el dibuix humorístic o caricaturesc, establint els principis bàsics que hem de dominar perquè els nostres personatges expressin les emocions bàsiques.

Observem els rostres de la següent imatge. Com podem veure en comparar els seus gestos, poden variar significativament l'estat d'ànim d'un personatge només modificant la forma de les celles i la boca.





Per començar podem observar: la boca amb les comissures cap amunt denota satisfacció, mentre que la boca amb les comissures cap avall, insatisfacció. 

Les celles poden fer, bàsicament, tres moviments:



Les celles en forma d'arc  i ulls oberts expressen alegria, sorpresa, interès, atenció.

El front arrugat indica disgust, còlera, odi, ràbia.

Les celles en forma d'arc invertit  denoten perplexitat, tristesa, desil.lusió.

Altres factors que intervenen en l'expressivitat dels personatges és la inclinació del cap, la posició de la llengua, i la direcció de la mirada,...






Expressions facials d'emocions bàsiques

ALEGRIA - Destaca un ampli somriure i una posició neutra de les celles.

RÀBIA -  Es frunzeix el front, de manera que les celles s'arquegen cap avall i cap a dins. La boca es dibuixa petita, recta i pot ensenyar les dents.

TRISTESA - La boca s'arqueja cap avall. Els ulls miren cap avall i cau la parpella superior. Es pot emfatitzar l'expressió amb llàgrimes.

POR - Les celles s'arquegen cap amunt a causa que els ulls s'obren àmpliament, igual que en l'expressió de sorpresa, però en aquest cas ambla boca atapeïda.

AMOR - Un rostre enamorat s'assembla molt a un rostre feliç. Poden entrar en joc matisos com l'enrogiment de les galtes.



6 comentaris :

  1. Espe, no dejas de maravillarme. Te envidio con toda el alma, qué cosas más preciosas sacas de los niños-as. un abrazo muy cariñoso.

    ResponElimina
  2. Que bo! Trobo que és un treball magnífic per a fer amb els nens. I quines expressions més encertades que hanfet! M'encanta! Una abraçada

    ResponElimina
  3. És un recurs molt maco i útil per treballar les emocions. M'encanta!
    Si en tens ganes, fes una ullada al meu blog: http://blocs.xtec.cat/mesqueplastilina/

    ResponElimina
  4. Ostres, quina lliçó de dibuix més genial!
    M'apunto les directrius per a dibuixar expressions; ja saps que les mestres d'Educació Infantil dibuixem molt a la pissarra ha, ha,ha.
    Petonets de dijous llarder (grocs!)
    Carme

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies guapa!! Que tinguis un bon Carnestoltes. Visca la gresca!

      Elimina
  5. una entrada molt interessant que faré servir molt
    Ptns

    ResponElimina

Diguem la teva opinió. Si no tens perfil tria nom/URL al desplegable (comenta com a:). Escriu el teu nom, prem continuar i publica. GRÀCIES!!

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...