divendres, 9 de maig del 2014

CADÀVER EXQUISIT



CADÀVERS EXQUISITS
 


QUÈ ÉS UN CADÀVER EXQUISIT?

Un cadàver exquisit és un joc inventat pels surrealistes en 1925, i es basa en un vell joc de taula anomenat "conseqüències" en el qual els jugadors escrivien per torn en un full de paper, el doblegaven per cobrir, part de l'escriptura, i després el passaven al següent jugador per a una altra col·laboració. Aquesta pràctica explora les possibilitats de la creació de textos i imatges en grup i cerca la creació lúdica, espontània, intuïtiva, grupal i anònima, accidental i tan automàtica com fos possible.



surrealisme


El cadàver exquisit es juga entre un grup de persones  que escriuen o dibuixen en una composició en seqüència. Cada persona només pot veure el final de qui ha escrit o dibuixat el jugador anterior.



 PROPOSTA

  • Fer un cadàver exquisit entre tres jugadors.


Passos a seguir: 
1.- Cada jugador disposa de tres papers DIN A-4. Anota el seu nom a la part de darrere dels tres fulls i dibuixa un cap en el primer.  L'amaga i passa els altres fulls a un altre company.

2.- En aquest segon dibuix només trobem la marca d'on acaba el primer dibuix. Realitzem un  cos.

3.- Es torna a passar per última vegada. El tercer jugador dibuixa les extremitats.
    Tots els jugadors han realitzat tres dibuixos sense saber qui ha completat   el seu.



    Quan tot el grup classe ha finalitzat, es reparteixen i en unir els tres fulls tindrem una gran sorpresa: el nostre cadàver exquisit. 





    ALUMNES DE 6è





    7 comentaris :

    1. Novetat total per a mi! peró segur que ho provo el resultat m'encanta
      Bon cap de setmana

      ResponElimina
    2. Sempre m'han agradat els cadàvers exquisits però crec que encara són massa petits els meus per a jugar-hi, haurem de deixar-ho per més endavant. Els vostres us han quedat molt bé i trobo que l'organització de l'activitat és molt encertada, ja que manté la sorpresa ben bé fins el final. Una abraçada

      ResponElimina
      Respostes
      1. El temps passa molt depressa i tot arriba. Els infants creixen tan ràpid que no te n'adones. Gaudeix de cada moment. Gràcies pels teus comentaris sempre tan positius. Una forta abraçada i fins aviat.

        Elimina
    3. qué actividad tan creativa!!!!! me ha gustado mucho. Gracias. un beso.

      ResponElimina
    4. Coneixia el teu bloc però encara no m'havia fet seguidora. M'encanten molt les teves idees, són molt originals. És genial poder comptar a l'escola amb un espai dedicat a la plàstica on poder tenir tot tipus de material i amb una mestra que s'hi dediqui tant com tu. Enhorabona per la teva feina i endavant!

      ResponElimina

    Diguem la teva opinió. Si no tens perfil tria nom/URL al desplegable (comenta com a:). Escriu el teu nom, prem continuar i publica. GRÀCIES!!

    Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...